•Geel reikt jeugdwerkawards uit•Rioleringswerken Ten Aard op schema•Volgende fase werken kruispunt Amocolaan–Koning Albertstraat•Kerststallentochten•Késmis ‘in den Doenkere’ •Winnaars enquête over kinderopvang

Geel reikt jeugdwerkawards uit
De Geelse Jeugdraad reikt op vrijdag 16 december voor de eerste keer de jeugdwerkawards uit. Tijdens een avond vol glamour, glitter en grappen strijden de Geelse jeugdbewegingen in vijftien categorieën om een jeugdwerkaward.De show wordt geflambeerd met een flike scheut amusement en de eindejaarsconference van het duo Dufraing en Dewit. De rode loper ligt uitgerold aan fuifzaal de Waai vanaf 19u. De afterparty staat gepland in jeugdhuis de Bogaard.
 
 
Rioleringswerken Ten Aard op schema
De rioleringswerken in Ten Aard komen, na de afwerking van Otterstraat, Reebokstraat, Fazantenstraat, Zandwaver en Beekhoek in de tweede week van december, in een volgende fase. In Sluisstraat en Kanaaldijk wordt gewerkt tot eind februari 2012. In Aardseweg kunnen de fietssuggestiestroken in beton pas aangelegd worden vanaf begin maart aangezien dit moet gebeuren bij positieve temperaturen. Intussen wordt na de ondergrondse werken een steenslagverharding aangebracht zodat de woningen met de wagen terug bereikbaar zijn. Het einde van de werken in Aardseweg wordt voorzien eind mei 2012. De beëindiging van de werken in Oude Kastelseweg en Broekstraat wordt voorzien voor eind maart 2012. De omwonenden en het bestemmingsverkeer moeten rekening houden met beperkte toegang tot de betrokken straten en woningen. Doorgaand verkeer wordt niet toegelaten. Tijdens de werkuren zal op bepaalde momenten ook plaatselijk verkeer moeilijk zijn. Het stadsbestuur vraagt met aandrang de aanwijzingsborden te respecteren. Tijdens het kerstverlof wordt niet gewerkt. Belangrijk is ook dat tijdens de winterperiode in de werfzone niet kan gestrooid worden om beschadiging van de pas aangelegde materialen te voorkomen.
 
 
Volgende fase werken kruispunt Amocolaan–Koning Albertstraat
De werkzaamheden aan kruispunt Amocolaan–Koning Albertstraat-Janssen Pharmaceuticalaan, waarbij de bestaande rotonde wordt omgevormd tot een lichtgeregeld kruispunt, verlopen zeer vlot. De werken worden in twee fases aangepakt. De eerste fase, waarbij het noordelijke deel van de rotonde werd aangepakt liep onlangs af. Dit betekent dat de tweede fase van de werken, aan de zuidelijke kant van de rotonde, al op vrijdag 2 december van start kon gaan. Dit is een week vroeger dan oorspronkelijk gepland. De werken zullen ongeveer 6 weken duren.

In samenspraak met de politie werd, omwille van veiligheidsredenen, beslist om de Koning Albertstraat ter hoogte van het kruispunt in deze tweede fase afgesloten te houden, behalve voor fietsverkeer. Dit betekent dat de Koning Albertstraat gedurende de werken in beide richtingen plaatselijk afgesloten zal zijn. Bestuurders rijden dan ook best om via Geel-West en de Antwerpsesteenweg of via Geel-Oost en Winkelomheide. Op www.noordzuidkempen.be/kan je fietsomleidingskaartjes en bereikbaarheidsfiches downloaden.
 
 
Kerststallentochten
De goede Sint en Zwarte Piet zijn amper het land uit en bijna onmiddellijk daarna horen we al kerstmuziek door de boxen klinken. Engeltjes worden opgepoetst, kerststallen worden ineengetimmerd. Maria, het kindeke Jezus en de andere hoofdrolspelers krijgen hun vertrouwde plaats in de stal en vele honderden lichtjes geven warmte aan het donkere winterlandschap. Het is op dat moment dat onze stadsgidsen zich in hun zondagse pak presenteren om je de mooiste en gezelligste kerststallen in Geel te laten ontdekken per autocar. Een natje en een droogje zijn er bij zo’n gelegenheid altijd bij. Als afsluiter volgt een overheerlijke koffietafel in een historisch pand.
 
Je kan een individuele kerststallentocht boeken op zaterdag 17 december of op vrijdag 30 december. Vertrek om 17 uur stipt aan het Toerismehuis. Deelnemen kost 12 euro. Kinderen betalen. 6 euro. Autocar, gids, drankjes, hapjes en koffietafel zijn in de prijs inbegrepen. Inschrijven is verplicht en kan nog tot 12 december. Haast je want de plaatsen zijn beperkt!
 
 
Késmis ‘in den Doenkere’
Trek een muts over je oren en haal je (sneeuw)laarzen en pillicht maar uit de kast. Op onze avondwandelingen ‘Késmis in de Doenkere’ stap je samen met de herders langs kersstalletjes. Ontdek duistere en feestelijk verlichte paadjes. Luister onderweg naar kerstverhalen en hemelse muziek. Ook hier zullen een natje en een droogje niet ontbreken. De wandelingen vinden plaats op 16,17, 23 en26 december. De locatie, deelnameprijs en het startuur verschillen telkens. Je vindt een overzicht van de wandelingen terug in de kalender op www.geel.be.
 
 
Winnaars enquête over kinderopvang
In het voorjaar van 2011 organiseerde het stadsbestuur een enquête over kinderopvang. Door de vragenlijst in te vullen, konden deelnemers een Bongo-bon winnen. De enquête was anoniem. De deelnemers kregen een code. De winnende codes zijn terug te vinden op www.geel.beof op te vragen via onderstaande contactgegevens.